Shopping Cart

Zadzwoń do nas: 728064196

Darmowa dostawa powyżej 250zł

jedzenie kontra wirus

czyli praktyczny przewodnik o gotowaniu które wzmocnia odporność organizmu

zastrzyk wiedzy a nie lekarstw

Kursem “Jedzenie kontra wirus” da co ponadczasową  wiedzą o tym co i jak gotować aby wzmocnić odporność oraz układ immunologiczny. Dzięki niemu zbudujesz dobre nawyki żywieniowe

Coffee Bean

7 dni + 35 przepisów

Po prostu gotowiec! Otrzymasz kompletny plan żywienia na 7 dni zawierający 5 przepisów dziennie (łącznie 35) wraz listą zakupów (baza produktowa) oraz szczegółowym opisem i prowadzeniem jak to zrobić. 

Coffee Bean

produkty zdrowia

Uzyskasz wiedzę na temat doboru składników i ich rotacji w kuchni.  Dowiesz się jak przygotować jedzenie, aby zachować maksimum jego właściwości odżywczych.  A przede wszystkim jak połączyć smak ze zdrowiem

Coffee Bean

gdzie kupić online

W ramach kursu otrzymasz listę z kontaktami do małych ekologicznych rolników którzy swoje produkty prześlą CI kurierem. Kupując u nich od ponad  10 lat  nie zawiedliśmy się nigdy na jakości i etyczności. Będą to m.in. mięso, sery, owoce, warzywa, grzyby, mąki, kasze

Coffee Bean

lokalnie / globalnie

Kiedy można żywić się lokalnie, a kiedy warto sięgnąć po żywność z innych kontynentów. Dowiesz się jak rotować domową spiżarnią, aby mieć w niej produkty które o danej porze są w 100% energetyczne.

promocyjna cena

Promocja obowiązuje tylko do 23 marca. Kurs otrzymasz  najpóźniej  3 dni od płatności.

Odporność to podstawa walki z wirusami.

Nie zastąpi jej najlepszy lek syntetyczny

Cześć! Tu Justyna i Artur. Na YouTubie prowadzimy kanał “Bez krowy w Krakowie” dla każdego kto mieszka w dużym mieście i szuka świadomego jedzenia.  

Justyna Kinasz to specjalistka od gastronomii, która zawodowo otwierała i prowadziła restauracje. Przez ponad 10 lat zajmowała się zarządzaniem bazami magazynowymi i tworzeniem receptur. Tą wiedza dzieli się teraz z każdym, kro potrzebuje pomocy w zarządzaniu kuchnią. Matka trójki synów.  Fundator fundacji GotuJemy, Edukatorka w żywieniu ekologicznym dzieci, prowadząca warsztaty edukacyjne. Organizuje kolacje w plenerze i jednoczy ludzi przy jednym stole w plenerowych wydarzeniach.

Artur Kinasz to coach kulinarny (Universidad Politecnica di Valencia), sommelier (WSET level 2), ekspert ds. ekologii w  BLOOM (Boosting European Citizens’ Knowledge and Awareness of Bio-Economy Research and Innovation). Współtwórca Akademii Kulinarnej w Krakowie. Ekologia to esencja jego natury. Do żywności podchodzi w sposób profesjonalny. Ma ogromne doświadczenie w kontakcie z rolnikami ekologicznymi oraz budowaniu świadomości konsumenckiej. 

Nie daj się zaskoczyć

Obecnie na świecie mamy natłok informacji i autorytetów, które głoszą co i jak powinnaś  jeść a co szkodzi. Na dodatek mody i teorie zmieniają się regularnie. Znajdujemy często w centrum  chaosie informacyjnym. Na dodatek wiele badań nad pro zdrowotnością produktów jest finansowana przez duże koncerny aby uwiarygodnić wątpliwą jakość produktów. Dużym producentom żywności nie zależy na twoim zdrowiu ale na sprzedaży swoich produktów.

Wybory należą do Ciebie. To przede wszystkim Ty musisz zadbać o zdrowie twoje i bliskich. Najlepszym sposobem na to jest długoterminowa budowa ODPORNOŚCI organizmu.

Dlatego w tym w tym kursie dostaniesz podstawową wiedzę w pigułce która stworzy dobre nawyki zdrowego żywienia. Rozwiąże twoje wątpliwości w kwestii dietetyki, da obiektywną wiedzę jak budować odporność w umiejętnie dobierając składniki. 

smak

smak

Budowa odporności to nie asceza. Nie musisz wyrzekać się smacznej kuchni. W kursie poznasz schematy kuchni zdrowej ale też smacznej. Np. smażenie w głębokiej fryturze jest co do zasady złe. Ale w kursie dowiesz się jak użyć je tak aby nie szkodziło tobie i twoim bliskim.

oszczędność czasu

oszczędność czasu

Proste przepisy których nie znałeś mogą być rozwiązaniem twoich problemów. Średni czas przygotowani posiłków które otrzymasz wynoszą do 20 min.

prostota

prostota

Naucz się planować i sięgać po żywność energetyczną i zobacz ja zmniejszy ci to wydatki. Dowiesz się jak wiele rzeczy które dotąd kupowałeś były zbędne w twojej diecie.

Co otrzymasz po kupieniu kursu?

filmy o tym jak naturalnie wzmacniać organizm

lekcji które poprzez budowę codziennego nawyku pokażą ci na czym polega zdrowa kuchnia

przepisów wraz ze szczegółową instrukcją przygotowania oraz wiedzą na temat rotowania domowym magazynem

czego się dowiesz w kursie?

Lekcja 1. Planowanie

Koniec z wątpliwościami, typu co ugotować na obiad! Od tego czasu zaczniesz zarządzać kuchnią, planować posiłki i poszukiwać nowych przepisów, aby zaskoczyć swoich domowników i przyjaciół. A co najważniejsze w końcu odetchniesz i poczujesz, że ten obszar został przez Ciebie ogarnięty!
Dowiedz się o planowaniu menu oraz jak przygotować i zatowarować się na cały tydzień. Otrzymasz przykładową kartę zakupów która będzie wzorem do twojego zarządzania kuchnią.

Lekcja 2. Zakupy

Od tej pory stworzysz własną bazę produktową i zaczniesz planować i sięgać po po wartościowe produkty, które dadzą Ci siłę i energię. Odkryjesz pokłady nowej żywności i zaczniesz sięgać po nie w okresie wzmożonych chorób, działając profilaktycznie dbają o swoją rodzinę! Dowiesz się jak odróżniać żywność bez chemii. Również w tej lekcji otrzymasz wiedzę na temat ekocertyfikacji oraz rozpoznawania jakościowych produktów.

Lekcja 3. Zdrowe nawyki

Wypracujesz nowe nawyki żywieniowe, które wcielisz w życie. Opanujesz sposoby na proste i wartościowe dania, tak aby zbilansować tygodniową dietę.

Lekcja 4. Więcej warzyw

 Zaczerpniesz wiedzy i doświadczenia, bazującego na przepisach z warzyw lokalnych, sezonowych i ekologicznych, które mają w sobie ogromny potencjał i świetnie regenerują nasze ciało. 

To najmocniejszy sojusznik w walce z wirusami. Dowiesz się jak wzmacniać organizm tak aby były nie tylko wartościowym ale też smacznym dodatkiem. Dalej uzyskasz wiedzę co i jak jeść sezonowo i dołączysz do grupy osób, które mając swoją unikalną dietę stają się świadomie konsumentami. 

Lekcja 5. Eko lodówka i spiżarnia

Od dziś możesz zapomnieć o marnowaniu jedzenia i zalegającej w lodówce jedzeniem. Nabędziesz podczas kursu umiejętność racjonalnego odżywiania, zaczniesz olanować zakupy i przygotowanie posiłków, ułatwi Ci to ogromnie zarządzanie Twoją lodówką.
Jak zabezpieczyć żywność tak aby przetrwałą cały tydzień? Czy zdarzało ci się wyrzucać zepsute produkty ponieważ o nich zapomniałaś? W tej lekcji poznasz wiedzę na temat planowania przestrzeni tak aby wydłużyć świeżość swoich produktów. Poznasz też metody naturalnego sprzątania.

Lekcja 6. Sezonowość. Czy ona ma sens?

Z nami obalisz mity odnośnie panujących trendów, typu “zdrowe super food” lub dieta Pani Takiej czy Owakiej. Nabędziesz pewności w kuchni i odkryjesz w sobie kreatywne aspekty Twojego gotowania.  Otrzymasz ściągę sezonowości która wskaze da ci odpowiedź jak włączyć to pojęcie do twojej kuchni. 

Lekcja 7. Techniki gotowania

Gotowanie, smażenie, pieczenie, duszenie. Którą technikę wykorzystać aby było zdrowo i smacznie? W tej lekcji poznasz tajniki smaku oraz czym jest umami w praktyce. Twoje dania poprostu staną się smaczne! 

Zawalcz o odporność swoją i rodziny już dziś!

Darmowa dostawa

Do wszystkich zamówień powyżej 250 zł

Sprawdzeni dostawcy

Oferujący ekologiczne produkty

Certyfikat ekologiczny

Produkty zawierające (BIO w nazwie produktu)

Bezpieczne płatności

Payu/ MasterCard / Visa